Velkommen til vidda

Leseprøve hos Gard på Nesodden med Kim, Yngve, Cato, Per og Egil (med sitt åndelige nærvær).

Leseprøve hos Gard på Nesodden med Kim, Yngve, Cato, Per og Egil (med sitt åndelige nærvær).

I januar begynner prøvene på neste episode i Statsteatrets norgeshistorie, 1814 – En western fra vidda. Det er i år 200 år siden grunnloven ble undertegnet på Eidsvold. Men dette er samenes historie.

1814 har hendt, og vi er mer eller mindre herrer i eget hus. Etter at danskene har styrt sjappa i århundrer, står vi der trygt på ustø bein. Fra Lindesnes i sør til, – ja, der har vi det; Finmarken, denne endeløse prærien, med all sin råskap og hedenskap. Med alle disse innfødte, ville lappene som står i veien for fremskrittet og vår nasjon. Heldigvis hadde vi en solid kontingent barske, kjekke cowboys som visste å håndtere den slags indianere.

”What happens on Vidda, stays on Vidda”

De faste skuespillerne Cato Skimten Storengen, Kim Sørensen, Gard B. Eidsvold og Per Kjerstad er med. I tillegg har vi fått med Egil Keskitalo fra Beaivváš Sámi Našunálateáhter, og det er vi veldig glade for. Regi og manusarbeid blir også denne gang ved vår eminente regissør Yngve Sundvor. Prosjektet skjer i samarbeid med Rogaland Teater og Beaivváš Sámi Našunálateáhter

16. april blir det urpremiere  i Kautokeino. Deretter går turen til Stavanger og Rogaland Teater. I mai blir det turné i Troms og Finnmark. Denne måneden skal vi også til Det Norske Teatret i Oslo og Sekkefabrikken kulturhus på Slemmestad. Det blir tradisjonen tro også denne gang låveteater på Piltingsrud Gard i Valdres i sommer.

Skriv din kommentar

  • (will not be published)