Strålende kritikker til 1930 – Diktatoren

Diktatoren_SHDirdal-8929I april hadde Statsteatret premiere på sin sjette forestilling i prosjektet om å rettskrive Norgeshistorien, 1930 – Diktatoren, til fantastisk mottakelse hos publikum og strålende kritikker både i lokal og nasjonal presse.

“Det er en formidabel framføring fra et kollektiv som ikke bare gjør sitt beste […], men som strekker seg slik at de egentlig gjør det bedre enn de kan. Slikt er det alltid godt å oppleve”, skrev Engwall Pahr-Iversen i Dagsavisen og ga forestillingen terningkast 6.

Mona Levin i Aftenposten mente at manuset var “konsist ustyrtelig morsomt og nettopp derfor historisk betydningsfullt” og trekker frem at “Per Kjerstad briljerer i en rekke roller” og at “Skimten Storengen har burlesk troverdighet og mesterlig timing.”

Både Dagbladet og Stavanger Aftenblad ga forestillingen terningkast 5 og kalte det både “en glitrende idé, strålende teater” og “effektiv skamløs manipulasjon”.

Vi gleder oss til å spille forestillingen rundt om i hele Norge fremover!

Kommentarer

  1. Gunnar Bae

    Hei, og takk for sist i Teaterkjelleren!
    Trodde toppen var nådd med 1349 og Stanford Bridge, men Diktatoren overgikk alle forventninger! Absurd humor og gøyale påfunn, men også med et alvor i bunnen Lykke til videre på turnèen! Hilsen Gunnar

    Reply

Skriv din kommentar

  • (will not be published)