2066 – ATTER EIN KONGE

Nå er det alvor! Vi avslutter vårt store tiårs prosjekt med et teatermaraton der vi spiller alle forestillingene våre etter hverandre over to dager.

Nå kan du se samtlige forestillinger i fortellingen «Norge 1066-2066» 12. og 13. desember 2020 på Centralteatret Oslo Nye Teater. Bill: https://tinyurl.com/tcgm7ww

Statsteatret har fra 2011 til 2020 laget ti forestillinger som tar for seg ulike historiske perioder og hendelser i Norge mellom årene 1066-2066.

Vi har undersøkt hvor vi kommer fra som folk, hvorfor vi er blitt som vi har blitt, og vi fabulerer på hvor vi er på vei som nasjon og folk i fremtiden. Vi har hatt gleden av å reise landet rundt med våre forestillinger og publikum har tatt imot vårt teaterspråk med nysgjerrighet og kjærlighet.

Lørdag 12. desember 2020 fra kl. 12-22 og søndag 13. desember, med fem forestillinger pr. dag.

Velkommen til tidenes teatermaraton!

 

ALDRI MEIR 2031!».

Skiltet står sentralt plassert kor du enn snur deg i år 2066. I 35 år har menneska, vi som var att, funne ein måte å overleva på. Helst under bakken, for på overflata lurer allslags farar. Ragnar, kollegaen min, mista venstre arm til Ravnfolket i fjor. Men her i gruvene er vi trygge, vi har arbeid og mat.

Kongen bevare oss.

Sagnet seier at før hadde dei maskiner til alt, til å kriga, til å laga mat, ja,- dei kunne til og med fly. Men det er no berre eit sagn. Og det er helst barn som trur på slikt. For det gamle samfunnet er borte no, øydelagt av Den store stormen. Det vesle som fanst att, er destruert. Slik måtte det vera. Menneska flaug for nær sola og så brann dei opp. Slik skal det ikkje gå med oss. Difor har ein ikkje lov å eige ting frå før 2031.

Kongen bevare oss.

Men så er det nokon, ja, det er alltid nokon – forbanna nysgjerrige rævhol som ikkje vil innretta seg. Folk som grev i overflata etter relikviar frå den gongen menneska var på sitt mest stupide. Folk som rotar i oska etter ein tapt draum. Slikt blir ein hengd for. Heldigvis.

Kongen bevare oss.

Skriv din kommentar

  • (will not be published)